diumenge, 9 d’octubre del 2016

Fonts de Vilanova, col·lecció de tres punts de llibre de AEUGG i un de J.Barbacil...llàstima que no hi siguin totes les fonts!!

Font de la Plaça dels Carros.
Font ornamental d’estil modernista donació de l’americano Joaquuim Soler i Gustems, situada a la Plaça Soler i Gustems, coneguda popularment per la plaça dels Carros.
Inaugurada el 17 de gener de 1893.
Font de pedra de base circular amb dos graons, pedestal triangular amb tres piques i tres brocs, un pilar de secció triangular i un coronament escultòric. El pilar hi han diverses inscripcions i al coronament hi ha un casc de guerrer, el escuts de Catalunya i el de Vilanova i fulles d’acant.
Arquitecte Josep Font i Gumà.
Punt de llibre amb dibuix de Jaume Brichfeus i editat d’una col·lecció de tres punts per l’Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran del Garraf (AEUGG).
















Font de la Plaça del Pou.
Font dedicada a l’Arquebisbe Francesc Armanyà i amb motiu de l’arribada de l’aigua corrent a la vila.
Obra de l’arquitecte Francisco de Paula del Vilar i promoguda per emigrants «americanos» per abastir d’aigua la vila.

Punt de llibre amb dibuix de Jaume Brichfeus i editat d’una col·lecció de tres punts per l’Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran del Garraf (AEUGG).



















La Font de Ferro o també Font d'Elies Miró i Soler.
Font-fanal que té una base circular de pedra amb una reixa, damunt la qual hi ha situades les tres piques, circulars i amb peu, que apareixen separades del cos central de la font. Al cos central hi ha tres carasses amb les aixetes, l'escut de Vilanova i diverses inscripcions, amb la data de 1895, la dedicatòria i el nom del fonedor. A la part superior s'eleva una columna de fust estriat i capitell de secció triangular que serveix de base al fanal.


Punt de llibre (esquerra) amb dibuix de Jaume Brichfeus i editat d’una col·lecció de tres punts per l’Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran del Garraf (AEUGG).

Punt de llibre (dreta) amb dibuix a la tinta xina de José Barbacil.



I trobo a faltar la Font ornamental de la Plaça Miró!!!

2 comentaris:

Marcapaginas de Rosa y Toni ha dit...

Hola Jaume!!
Em semblen precioses aquestes fonts, els punts son magnífics. Ara, jo no puc evitar decantar-me per el dibuix fet amb tinta xina.
Tant de bo la trobada d'avui hagi anat força be.
Una abraçada

Senyal de plana ha dit...

Gràcies per el comentari,els de les fonts pintades són obra de l'artista vilanoví amb més de 50 anys de trajectòria artística Jaume Brichfeus i el de tinta xina el també un gran dibuixant Barbacil.
una abraçada!