dijous, 19 d’abril del 2018

El vilanoví Ramon Sánchez Martí, guanyador del Premi Didó 2018 al Festival Didó de Música i Titelles de Terrassa


Aquest post va dedicat als amics Ramón i Teresa, titellaires vilanovins i deixebles del mestre titellaire Didó. Sempre que he anat a veure les seves funcions he tingut records de la meva infantesa quan venia per la Fira el teatre de guinyol Didó. 

El dia 13 d'abril es va donar el tret de sortida de la 4a. edició del Festival Didó de Música i Titelles de Terrassa, que enguany ha tingut lloc del 13 al 21 d'abril. L'acte va ser presidit per l'alcalde de Terrassa, Sr. Alfredo Vega i pel Director del Festival, Sr. Ramon Rius, amb assistència del regidor de cultura i altres autoritats de l'ajuntament de Terrassa, a més d'un nombrós públic.

Durant l'acte es va lliurar el Premi Didó 2018 a Ramon Sánchez Martí, vilanoví i deixeble del matrimoni Didó, en reconeixement de la seva trajectòria professional. El Ramon dirigeix la companyia Titelles Guinyol Didó de Vilanova i la Geltrú i va voler compartir el premi amb la seva companya Teresa Izquierdo.

Abans de representar per als assistents un fragment dels Balls Populars de Catalunya amb els titelles de la companyia, la Politxinel·la de Guinyol Didó va tenir un emotiu record per al mestre titellaire Ezequiel Vigués i Mauri, àlies Didó, i la seva esposa Teresa Riera i Llisas, tots dos nascuts a Terrassa. La premsa digital i escrita de Terrassa ha recollit l'esdeveniment en diversos articles.

Titelles Guinyol Didó va representar la comèdia de titelles “L'Espavilat” dissabte dia 14, dins la programació del Festival. 


Moltes felicitats Ramon i Teresa i sempre endavant en el món dels titelles per fer somiar els més petits i també els més grans.