dilluns, 6 de desembre del 2021

De l'Uruguai a Catalunya

Llibre: Instantes Eternos

Autor: Fernando Galbán Testa

Editorial: LIBROS INDIE, editorial especialitzada d'autors independents.

El llibre porta un codis QR que es pot veure les fotos del viatge.

Obra con fuerte componente autobiográfico donde se vuelcan sensaciones y sentimientos de amistad, amor, solidaridad y alegría por la vida.

Es la descripción de un viaje, el de la vida, lleno de movimiento, momentos trepidantes, de calma, angustias o miedos, alegrías y soledades, tal y como es la vida de las personas.

Se intenta dar la sensación de que el tiempo es un gran tablero de ajedrez en donde nos movemos como el "caballo" indistintamente hacia cualquier lugar del tablero, haciendo que en cada "casilla" que nos encontremos, ese instante si es vivido desde el corazón, se convierta en eterno.

Si voleu comprar el llibre:

https://indie.quares.es/apex/quares/r/landingweb/detalle-producto?p2_id=24514&session=5427086860071

Bloc: https://creandomundos.org/

Presentació a la Sala Noble de la Casa Olivella

El dilluns dia 29 de novembre vaig anar a la presentació del llibre Instantes Eternos de l'amic Fernando Galbán Testa, a la Sala Noble de la Casa Olivella, ho va organitzar la Biblioteca Joan Oliva de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova.

La presentació va anar a càrrec de Teresa Forcadell directora de la Biblioteca Joan Oliva, seguidament una breu introducció a càrrec d'Elisabeth esposa de l'autor del llibre i companya en el viatge de Montevideo a Barcelona i va donar-li pas a l'autor Fernando Galván gran orador i narrador que ens va explicar de que anava el llibre, afegint anècdotes que no surten en el llibre. Estic molt agraït de la menció que en va fer de quan és va integrar en els Bordegassos i el qual és vam conèixer. La Sala Noble de la casa Olivella estava plena i molts amics i amigues del Fernando hi van existir. 

Port de Montevideo 


Com explica en Fernando és un relat inacabat que comença l'historia de l'exili el 29 de novembre de 1978 i el viatge en el vaixell de carga moto vapor Julietta Piraeus fins a Gènova, i de un altra vaixell fins a Barcelona, amb una magnifica narració del viatge i els records i vivències que interposa de la seva estimada Uruguai, el qual va tindre que deixar. He llegit el llibre i he gaudit molt del viatge i de les vivències...el vaig acabar i espero continuar més endavant les històries, narracions i poemes del Fernando que segur continuarà publicant. 


L'amic Fernando el vaig conèixer fen castells a la colla dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú i no feia molt que ell havia arribat a Vilanova i enseguida es va integrar a la cultura i costums de Vilanova, m'agradava les seves converses i vivències quan parlàvem en els assajos i amb les trobades castelleres i l'altre dia en va sortir la foto o diapositiva que li vaig fer donant de menjar un esquirol en un parc de la ciutat de Graz en el viatge que vam fer a Àustria amb els Bordegassos. 

Parc de Graz (Àustria)

En Fernando es una persona que quan el trobes per Vilanova sempre ens saludem i fem la xerrada, últimament ens seguim a les xarxes socials en les seves fotos acompanyades de poemes o de narracions i ell segueix les meves fotos i bloc. 

Plaça de la Vila des de la Casa Olivella

Tot esperant que comences la presentació vaig fer unes fotos de la plaça de la Vila tota il·luminada per les festes del Nadal des del darrera dels vidres del balcó, tot agafant reflexos de la sala i de la plaça.