diumenge, 8 de gener del 2023

Els nostres fotògrafs Ramir Horro i López (II) 1968/1980


Punt de llibre

Els reis m’han portat  aquest magnific llibre «els nostres fotògrafs» i és el que fa set de la col·lecció dels fotògrafs vilanovins. Aquest està dedicat  a Ramir Horro i López (II) amb 152 fotografies de l’any 1968 al 1980. De la col·lecció els nostres fotògrafs el primer volum també va ser dedicat a Ramir Horro de l’any 1942 al 1967. Dels fotògrafs que han publicat les seves fotografies els que recordo més de quan era petit i de la meva joventut són el Ramir Horro i el Jordi Mas excel·lents fotògrafs que van deixar empenta a la Vilanova i la Geltrú d’aquells anys. 
El Horro com l'anomenàvem era el oncle del meu amic Raül Horro i sempre anava amb la seva càmera Leica penjada al coll a punt de disparar qualsevol moment per immortalitzar un moment de la vida quotidiana, era una persona que sempre li agradava conversar. Recordo quan anava a casa seva a recollir algunes fotos que ens havia fet i tenia una taula tota plena de sobres de fotografies i la feina que sempre tenia per trobar les fotos, mentre anava buscant anaven xerrant.
Una gran tasca de l’Arxiu Comarcal del Garraf i de l’editorial vilanovina El Cep i la Nansa edicions per donar-nos ha conèixer la Vilanova i la Geltrú d’aquells anys de la mà dels nostres fotògrafs. 

El llibre


En aquesta diapositiva surt Ramir Horro entre el meu pare i l'entarimat
Diapositiva de Jaume Sendra Tres Tombs 1981 carrer de l'Aigua.