divendres, 17 de març del 2023

Moltes gràcies Titelles Guinyol didó!

 
Tot un honor rebre el pin d’or que en va concedir La Companyia Titelles Guinyol didó el passat cinc de març per la meva petita col·laboració amb Titelles Guinyol didó.

Moltíssimes Gràcies Ramon i Teresa!!!




Tot va anar quan l’amic Virgili (E.P.D) que era col·leccionista de punts de llibre en va proposar fer difusió de la col·lecció de punts de llibre de les titelles de mà titelles Guinyol didó que va editar en Ramon Sánchez. Amb el Ramon de petits anàvem a l’escola de l’Escarrà i feia molts anys que no es veiem, ens vam retrobar i vaig fer difusió de la col·lecció de seixanta punts de llibre que anava penjar en aquest bloc Senyal de Plana i sempre m’anava passant la petita història de cada personatge de guinyol. També els anava seguint i fent reportatge de fotos sempre que feien funció de titelles a Vilanova.

Sempre m’ha agradat el guinyol, ja des de petit esperava que per la Fira vingués el Guinyol d’Ezequiel didó, un teatret que l'instal·laven a la plaça de les Cols i ens ho passàvem molt bé amb el Guinyol, el Dimoni, el Politxinel·la  i demes personatges segons cada conte o espectacle. Esperàvem la lluita final entre el Guinyol i el dimoni.

Al mori l’Ezequiel Didó al cap d’uns anys va continuar la seva vídua amb l’espectacle de Guinyol l’ajudava en Ramon Sánchez que era molt jovenet i després de molts anys el Ramon deixeble i continuador del matrimoni Didó va crear la companyia titelles Guinyol didó i fins ara i el passat 12 de març es va acomiadar  a la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú de les titelles de mà a Catalunya amb una magnífica gala a benefici de la investigació de la malaltia  Inu-dup 15q. 


Col·lecció de 60 punts de llibre Titelles Guinyol Didó. Si voleu consultar qualsevol
dels punts de llibre i la seva història  ho trobareu en aquest bloc.




Ramon i Teresa al Teatre Principal