Tres punts de llibre editats per la festa del centenari de l’Ofeó Vilanoví, il·lustrats pel pintor vilanoví Lluís Amaré, any 2010.
Portada del llibre "Una Societat Centenària L’Orfeó Vilanoví" de Miquel Altadill i Giner, el dibuix de la portada és de Josep Barbacil ( presentació del llibre 22 d'octubre de 2010).
La Societat Penya Filatèlica s’adhereix a la commemoració del centenari de l’Orfeó Vilanoví demanant a correus l’edició d’un segell de tipus personalitzat, el dibuix és de Josep Barbacil.
Fotos de la sala- teatre, el vestíbul i l'escala.
L'Orfeó Vilanoví, l’edifici, es va inaugurar el 23 d’octubre de 1910, el mecenatge va ser de Josep Ferrer-Vidal i Soler i el mestre d’obres va ser de Gaietà Miret i Raventós que va ser un dels màxims divulgadors del modernisme a la ciutat.
La secció coral del Centre Català (fundat el 1903) es va formar un nou departament amb entitat pròpia, dins la mateixa societat i el 7 de desembre de 1905 queda constituïda la junta directiva de l’Orfeó Vilanoví del Centre Català. A mitjans de l’any 1938 fins el final de la guerra, el teló de l’escenari de l’Orfeó Vilanoví va abaixar-se, i la societat vilanovina es va dissoldre. L’any 1945, l’edifici el comprà la parròquia de Sant Antoni que n’és l’actual propietària. L’any 1969 neix la Coral Flonc que s’anomena així fins l’any 1976 que es passa a dir Orfeó Vilanoví.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada