dimarts, 18 de juny del 2013

Centenari Josep Antoni Serra Alsina (1913-1990) Punt de llibre núm 15 de la Penya Filatèlica

Eren temps de gana i de penúries, anys d'estraperlo. No hi havia televisió i la ràdio era una de les poques distraccions en aquella Vilanova de  la postguerra. En aquesta ciutat amb un hospital tan necessitat de la beneficència va néixer una iniciativa radiofònica que gaudiria de gran celebritat i popularitat. El locutor Josep Anton Serra Alsina, que va ocupar el càrrec de protocol de l'Ajuntament vilanoví, va encarnar la figura fictícia d'un infant trapella al qual va anomenar Lalo. En Serra se servia d'aquest infant fictici per tal de parodiar i fer comentaris crítics sobre els successos remarcables de Vilanova d'aquells temps a través de les emissions dominicals d'EAJ 35 Ràdio Vilanova.  "Retrat 18 de Josep Antoni Serra Alsina (LALO)" de Ramon Francàs i Martorell:  

Qui no recorda la Famosa Tómbola  de beneficència per l'Hospital i a la hora de dinar dels diumenges escoltant la ràdio i a veure si et deia el teu nom que havies col·laborat amb un petit donatiu!

Punt de llibre núm.15 de la Penya  Filatèlica, amb motiu de la presentació dels segells i mostra documental del Centenari de Josep Antoni Serra Alsina.



 Díptic de la mostra documental del Centenari  de Josep Antoni Serra Alsina a la Penya Filatèlica.

"Lalo" vist per Valentí Castanys.
Personatge de ficció que acompanyava a Josep Antoni Serra Alsina en les seves accions benèfiques en favor de l'Hospital de Sant Antoni Abat.



2 comentaris:

Galionar ha dit...

Oh, i tant que me'n recordo! La canalla anàvem a la porta de la ràdio quan hi havia el Sr. Serra i li demanàvem que ens deixés veure el Lalo, però ell sempre posava una excusa o altra per dir-nos que no podía ser, i és clar, no ho enteníem...
Una abraçada!

Senyal de plana ha dit...

Vells records de aquells anys de quan érem petits!... i ens ho creiem tot!
Una forta abraçada Montse!
jaume.