dijous, 11 de juliol del 2013

6.- Punts de llibre del món.- AUSTRÀLIA (1) "DREAMTIME STORIES"


B/01.- The Boomerang that  (el bumerang que va capturar el Sol)





B/02.- Turtle Dreaming (el somni o tradició de la tortuga)
B/03.- Barramundi  (a l'antiga astronomia australiana el signe de Peixos)




B/04 Platypus and Gecko (Ornitorrico i la Salamandra)
B/05 Coral Reef  (Escull de coral)






B/06  Crocodrile Dreaming (El somni o tradició del cocodril)
B/07 Goanna and Snake (Goanna i la serp)
B/08 Kangaroo's Legs (Potes de Cangur)
AUSTRÀLIA DREAMTIME
Aquesta sèrie de vuit punts de llibre és sobre les històries i llegendes del Dreamtime, són d'un gran colorit de l'art antic aborigen. Al revers de cada punt de llibre explica la llegenda de cada pintura del Dreamtime que segons els aborigens va ser la creació i l'ordenació del món que va tenir lloc en un període mitològic i sobrenatural, conegut com "Alchera", Dreaming o Dreamtime, la traducció literal és "Temps de Somni". En aquest temps màgic, la Terra va prendre forma i la vida va sorgir en ella. En la major part de les llegendes que parlen del Dreaming, es relaten els viatges dels esperits ancestrals, anomenats Wondijina que van crear el món tal com el coneixem, amb els seus rius i les seves roques, les estrelles i van donar vida a l'ésser humà, o les plantes i als animals.

Posteriorment, durant el Dreamtine, aquests esperits, van viatjar lliurement per Austràlia i després de transmetre als éssers humans els coneixements necessaris per a la seva supervivència i per al manteniment de l'ordre establert, els Wondjina desaparèixer dins de la Terra i habiten en les formes del món natural que van crear.



Abans es donàvem a conèixer els punts de llibre sobre el paper i la revista Paréntesis era un bon lloc per publicar-los, avui ho fem a la xarxa! I tenim molts col·leccionistes que tenen els seus blocs i webs per ensenyar-nos les seves col·leccions.
Aquests punts de llibre es van publicar l'any 2006 a la revista PARÉNTESIS, el número doble 31-32 i a les pagines 50-51.
Una col·lecció de punts de llibre per mi d'un gran valor sentimental, ja que me'ls van portar el Pau i la Judit!

4 comentaris:

Justa ha dit...

¡Una preciosidad!
Un abrazo

Justa

mondopunt ha dit...

Preciosos Jaume, no els coneixíem. Hi ha tants punts de llibre pel món que l'única manera que tenim de poder-los gaudir és amb la generositat dels col·leccionistes a ensenyar-los.
Montse

Senyal de plana ha dit...

Gracias Justa!
un abrazo!

Senyal de plana ha dit...

Trobo que esta molt bé ensenyar els punts de llibre de les col.leccions, és una manera de poder disfrutar de veure els punts que no tens.
Una bona iniciativa Montse i Domènec, aquest viatge per el món dels punts!
Una abraçada.
Jaume