dimecres, 16 de setembre del 2015

28.- Mulassa gran "La Boja" Col·lecció de punts de llibre de Titelles Guinyol Didó"


Ha sortit els punt de llibre  núm. 28.-  La titella Mulassa gran "La Boja" de la Cercavila de la Festa Major, de la col·lecció de punts de llibre "Titelles Guinyol didó"

28.- Mulassa gran "La Boja"
Ramon Sánchez Martí de titelles guniyol Didó ens explica les seves titelles, en aquest cas La Mulassa gran: Aquest titella és molt més gran que la Mulasseta Presumida i quan la fem ballar esbojarrada i aixecar de potes en el teatret, gairebé no deixa espai a l'altra Mulasseta.

Quan surten les mulasses el públic es posa eufòric.  És un dels elements que més agrada a la mainada i, després de l'actuació, molts venen darrere el teatret per a tocar-les.
 Recordo una anècdota de la mulassa gran de veritat que havia sentit a casa.  Quan jo era petit hi havia tres portadors a la família: el meu avi Francesc Martí "el Catalí", el meu tiet Sisco Anguita i el cunyat del meu tiet Antonio Gracia.  Un dia que portaven la  "Boja" a Barcelona, aturats al carrer Ferran per entrar a la plaça de Sant Jaume, a algú li van venir unes ganes d'orinar que no va poder contenir i va començar a baixar un reguerol per sota de la mulassa.  El públic que ho va veure deia rient:  "Mireu, mireu, la mulassa està pixant!".  Aquesta història va ser confirmada per la meva tieta, present en l'esdeveniment.
Si esteu interessats us podeu posar amb contacte amb Ramon Sánchez Martí a:  info@titellesguinyoldido.com  tlfno. 938153889

Foto de l'Exposició Bestiari d'Europa i Gegants a la història al
Centre d'Art Contemporani La Sala -Festa Major 2009-
La Mulassa i els gegants poc abans de desaparèixer al
començament de la Guerra Civil
Foto de l'Exposició Bestiari d'Europa i Gegants a la història al 
Centre d'Art Contemporani La Sala -Festa Major 2009-
Recuperació de La Mulassa i el Ball de Diables a la
Festa Major de 1947, al fons els Gegants del Juncosa
que ompli-ant el buit dels gegants perduts.




Mulasses de Cartró i de plom de la meva col·lecció
CERCAVILA DE LA FESTA MAJOR DE VILANOVA I LA GELTRÚ
LA MULASSA GRAN "LA BOJA"

Podeu veure amb el post del 29 d'agost 2015 amb l'explicació de la Mulasses:

http://senyaldepagina.blogspot.com.es/2015/08/27-mulasseta-la-presumida-colleccio-de.html

La Mulassa Gran de Vilanova i la Geltrú, va passar de ser una mulassa ferotge  dels seus inicis, ja que anava llançant foc i espetegant coets per la seva boca i quant li van prohibir tirar foc, va ser una Mulassa tranquil·la i simpàtica i avui dia és una Mulassa embogida i que no para de ballar i saltar, val la pena veure-la com la fan ballar i per això l'anomenen "La Boja".