dimecres, 9 de novembre del 2016

57.-"Quimeta" Col·lecció de punts de llibre de Titelles Guinyol Didó"

La Teresa i el Ramon 
Ja tenim el núm. 57.- "Quimeta"  de la  col·lecció de punts de llibre "Titelles Guinyol didó".
Si esteu interessats us podeu posar amb contacte en Ramon Sánchez a:               
tlfno. 938153889
http://www.titellesguinyoldio.com

57. Quimeta

La Quimeta és protagonista de l'obra “Els Contrabandistes”, escrita pel Ramon Sánchez Martí el 1979. Es tracta d'una comèdia per adults inspirada en el contraban de tabac que hi havia entre Andorra i Espanya, per a la qual el Ramon es va documentar de primera mà en el lloc dels fets,
La Quimeta (nom fictici) treballava en un restaurant que hi havia dalt d'una muntanya en la frontera, amb molt bones vistes. La parella de la Guàrdia Civil que patrullava la zona acostumava a anar-hi a dinar, o a fer un cafè, i la Quimeta tenia controlats els seus moviments. D'aquesta manera podia informar els contrabandistes, per un preu mòdic, si tenien via lliure o si havien d'esperar-se per passar els cartrons de tabac, que en el seu argot els deien “fardos”.
La comèdia està plena de corredisses entre la Guàrdia Civil i els titelles contrabandistes, que sortien amb un paquet de tabac lligat a l'esquena. En el seu temps va tenir molt d'èxit però ara fa uns anys que no la representem perquè les coses han evolucionat i fins i tot el contraban s'ha modernitzat.  
 Pòsit de Pescadors Festes de Sant Pere 2015
vaig poder fotografiar-me amb el Ramon i la Teresa i les titelles
I aquesta setmana és la Fira de Novembre... sempre tinc un bon record de quant era petit  i esperaven que vingués el teatret del guinyol Didó que s'instal·lava a la plaça de les Cols, on tots de boca badats veiem les histories del guinyol i el dimoni...els bons i els dolents... eren temps on hi havien poques coses  de gaudir. 
Moltes gràcies Ramon i Teresa amb continuar fen gaudir a els infants!!