dilluns, 21 de novembre del 2016

58.-"Josep Soler" Col·lecció de punts de llibre de Titelles Guinyol Didó"

Ja tenim el núm. 58.- "Josep Soler"  de la  col·lecció de punts de llibre "Titelles Guinyol didó".
Si esteu interessats us podeu posar amb contacte en Ramon Sánchez a:               
tlfno. 938153889
http://www.titellesguinyoldido.com


58. Josep Soler

Ramon Sánchez ens explica que el titella que us presentem avui és una caracterització del Sr. Josep Soler, que va ser President de l'Associació de Veïns de La Geltrú entre 1988 i 1995.
El mes d'agost de 1994 vam representar El Fantasma del Castell al sopar popular de la Festa Major de la Geltrú i arran d'això va sorgir una bona relació amb diversos membres de l'associació de veïns, en particular amb el Sr. Josep Soler. El mes d'octubre li vaig dir que estava escrivint una comèdia sobre les persones de l'associació i la tasca que feien i li vaig proposar per representar-la l'any següent. Per desgràcia el Sr. Soler va morir de manera inesperada a principis del 95. El dia 11 d'agost de 1995 a quarts de dotze de la nit, vam representar “Els homes del President”, també nomenada “la Festa Major de la Geltrú” en homenatge al Sr. Soler. Aquí va ser on vaig començar a introduir entremesos com els gegants i el drac de la Geltrú, els bordegassos i el ball de diables, amb un decorat preciós pintat per l'Abel Masana. La funció va anar acompanyada de música en directe a càrrec dels Grallers del Palmerar i va ser un acte molt emotiu per a nosaltres i per al nombrós públic que ens va acompanyar.
En aquesta obra no sortia ni el guinyol ni el dimoni, la protagonitzaven el Sr. Soler i la junta de l'associació que es reunien per organitzar els actes de la Festa Major. Decidien encarregar el cartell de la festa al pintor Salvador Masana, cosa que ell acceptava. De fet el Masana titella va pintar un gat sobre una pissarreta negra, dins del teatret i va quedar molt satisfet amb el resultat.

El titella del Sr. Soler no va tornar a treballar en altres obres, però l'he volgut afegir a la col·lecció en record a l'amistat que vaig fer amb aquesta bona persona que tants esforços va dedicar per millorar la vida als veïns de La Geltrú.