dissabte, 16 de març del 2024

Confeti de Jordi Puntí premi Sant Jordi 2023

He passat unes agradables estones tot llegint "Confeti" una novel·la de Jordi Puntí que novel·la el personatge de Xavier Cugat, gran músic i dibuixant català i cubà, artista polifacètic i principal difusor de la música llatina als Estats Units i arreu.  Xavier Cugat va fer més de cinquanta pel·lícules, desenes de discos i nombroses actuacions a la televisió i a la ràdio i es va casar fins a cinc vegades, també va ser un gran descobridor de cantants i músics.

Confeti

Autor: Jordi Puntí

Premi Sant Jordi 2023

Editorial: Edicions Proa

"Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats d'il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes." Amb aquestes paraules el narrador de Confeti ens avança la seva motivació per escriure: demostrar que gran part de l'existència humana és una ficció feta a mida. I com a periodista d'espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies a allò que l'apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues...



Punt de llibre de Confeti

2 comentaris:

mondopunt ha dit...

Gironí de naixement i de cor malgrat hi va viure poc. Tot i així va voler ser enterrat al cementiri de la ciutat de Girona.

Senyal de plana ha dit...

I tant Gironí de naixement de la plaça de l'Oli!