dilluns, 19 d’agost del 2024

Aigua-ros Festa Major 2024!

 Com cada any un magnífic punt de llibre compost de tres punts i el del 

mig perfumat amb aigua de roses

Aigua-ros.- Antigament, tant a la Geltrú com a Vilanova i arreu del país, l'aigua-ros o aigua de roses s'espargia amb les almorratxes o aigua-rossers per perfumar, en senyal d'agraïment, els qui sostenien la festa. 

Almorratxa de mà. Vidre bufat.

Catalunya S.XIX – Biblioteca Museu Víctor Balaguer

5 comentaris:

Graciel·la ha dit...

Els punt de llibre que ens ensenyes són molt bonics. M'agrada , a més, pel fet que s'hi veuen almorratxes. Un estri que, gràcies a la recuperació de molts festes tradicionals hi ha gent que ara sap que és. De balls o cerimònies amb almorratxes se'n fan per bona part del nostre territori. Per exemple el ball de La Gala a Campdevanol, la festa de Prats de Lluçanès, la d'Arenys de Mar, o de Lloret, la de Gironella, i, evidentment la de Vilanova i La Geltrú.
Recuperar el orígens ens ajuda a recuperar i mantenir la identitat.

Senyal de plana ha dit...

Gràcies Graciel·la, les almorratxes o aigua-rossers no són gaire coneguts i com dius hi han molts balls que les fan servir, a Vilanova no és un ball, és un agraïment per els que sostenen la festa i també a molts pobles ho fan.
Si vols veure més punts de llibre d'altres anys pots clicar amb l'etiqueta: Aigua- ros.
Una abraçada.
Jaume

mondopunt ha dit...

I... visca les tradicions, en Jaume cada any ens mostra el punt de llibre que es fa per aquest esdeveniment i ens posa les dents llargues.

Senyal de plana ha dit...

Moltes gràcies Montse, cada any l'espero aquest punt de llibre i és un esdeveniment espontani d'un grup de persones per agrair els que preparen la festa, en aquest cas són els Pabordes.
Una abraçada.
Jaume

Justa ha dit...

Muy bonito, como el de los años anteriores.

Un abrazo.