dilluns, 26 d’agost del 2024

Els nostres fotògrafs 8 Ramon Falcó Casas

Els nostres fotògrafs el número 8 dedicat a Ramon Falcó Casas (1921/2022) editat l'abril de 2024 per el Cep i la Nansa Edicions i l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Ramon Falcó Casas és cabdal per la història de la segona meitat del segle XX de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Una curada selecció de 149 fotografies, concebuda amb la intenció de documentar, explorar i avivar la curiositat, convidant-vos a emprendre un viatge introspectiu per la vida i la història de dècades passades. En aquest llibre hi aguaiten instantànies del calendari festiu, d’esdeveniments esportius, de les conseqüències dels aiguats de 1964, d’excursions per la muntanya, d’actuacions musicals, d’activitats culturals i socials, del reflex palès de l’evolució i transformació de la morfologia urbana de la ciutat i una mostra de la fotografia artística que a Ramon Falcó li va permetre ser guardonat a diferents concursos fotogràfics.


RAMON FALCÓ CASAS: (1921-2022) Nascut a Vinaròs, va créixer entre Vic i Vilanova. A la dècada de 1940, el jove Falcó aprèn tècnica fotogràfica amb Antoni Gilabert i Alfons Foradada, dos mestres de l’època. En aquell temps, assumeix la fotografia com a mitjà preferent d’expressió creativa. El paisatge i les temàtiques naturals, com les flors, són algunes de les temàtiques que conreà, i també aprofundí en el gènere del retrat femení. Un veritable mestre en l’art fotogràfic i representant destacable del qual ja es coneix com l’Escola fotogràfica vilanovina.
Punt de llibre Ramon Falcó Casas / Els nostres fotògrafs 8  

Textos de la web El Cep i la Nansa Edicions