dijous, 5 de setembre del 2024

45 anys El Cep i la Nansa Edicions (1979-2024)

El Cep i la Nansa Edicions neix a Vilanova i la Geltrú l’any 1979, com a resultat d’una agrupació de gent compromesa en el redreçament cultural del país. Es tractava de posar a l’abast el llegat d’una bibliografia oblidada i d’estimular-ne d’altres de nova creació.

El 1996, emprèn una nova embranzida professional encetant un nou projecte editorial amb una visió interdisciplinària per tal d’abordar amb exigència el conreu de l’art de l’edició. D’aquí les moltes col·leccions vives del catàleg. I també la d’haver endegat algunes iniciatives pioneres. Com, per exemple, la col·lecció Ginjoler, única amb la llengua de signes catalana, o la seva versió en castellà Carambuco Cuentos.

L’editorial, l’any 2017, amb afany de promocionar la cultura escrita i donar veu a obres que destaquen de la resta en contingut i qualitat, va engegar el projecte Edita.cat, una web de micromecenatge on els escriptors són acompanyats i guiats per l’editorial durant tot el procés d’edició i promoció de la seva obra.

L’any 2024 celebra el seu 45è aniversari i la editorial és una de les principals amb publicacions infantils amb moltes col·leccions de contes i la secció d'adults amb les col·leccions de Narrativa, Poesia, Art, Fotografia, Assaig, Garraf/Penedès, Biografies, Teatre i entre altres.

Moltes felicitats al Quico Mestres impulsor de l'editorial i a la Cesca i l'Aleix continuadors de l'editorial junts amb la resta d'integrants de l'editorial.

https://elcepilanansa.com/ 


Punts de llibre del 45è aniversari
Punts de llibre amb el logo del 45è aniversari