dilluns, 10 de març del 2008

Biblioteques de Vilanova i la Geltrú i els punts de llibre

Biblioteca Víctor Balaguer

La Biblioteca Víctor Balaguer fou creada al any 1884 per Víctor Balaguer i Cirera, i la va donà a la ciutat de Vilanova.
La Biblioteca Víctor Balaguer reuneix una de les col·leccions bibliogràfiques del segle XIX més riques de Catalunya. Consta d’uns 40.000 llibres i gairebé 2.000 títols de publicacions periòdiques d'entre els segles XVIII i XX. A més a més, disposa de col·leccions importants de manuscrits, gravats, mapes, fotografies, menús, etc.
Exposició "Els nostres Quixots"
A tot aquest fons cal afegir la recopilació dels manuscrits literaris i polítics del propi Balaguer i dels seus amics més propers. La seva correspondència consta aproximadament d’unes 50.000 cartes.
Manuscrits de Narcís Oller (1846-1930) en el 150è aniversari del seu naixement. Pilar Prim.La bogeria. La febre d'or i Vilaniu




Punt de llibre de l'Exposició de llibres de la Festa del Llibre al Castell de la Geltrú. Sant Jordi 1994



Punts de llibre calendari 2001 del Any Balaguer, editats per el Grup Municipal de Convergència i Unió de Vilanova i la Geltrú
Biblioteca Catalana


Exposició ala Biblioteca "Una mirada a la Festa d' Enric C. Ricart. Festa Major de l' ny 2007


Biblioteca Joan Oliva i Milà
La biblioteca Joan Oliva i Milà, inaugurada el 1995, està situada en un edifici de 1.600 m2. Al centre de la ciutat i com a biblioteca central urbana i comarcal ubicada a la plaça de la Vila, fa extensibles els seus serveis de centre d’informació, formació, cultura i promoció de la lectura a tota la ciutat i la comarca del Garraf. Està integrada en la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Punt de llibre Joan Oliva i Milà

Porta el nom de Joan Oliva i Milà (1858-1911) bibliotecari de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i fundador de la impremta Oliva de Vilanova.

Punt de llibre de l'Exposició d'EX-LIBRIS en commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Víctor Oliva i Sala (1884-1948). Octubre de 1998


Punts de llibre de prestec de diferents temes
Punts de llibre de prestec dedicats a Charlie Rivel


PUNTS DE LLIBRE DE LA DIADA DE SANT JORDI

Serie de Punts de llibre dedicats al Centenari de Charlie Rivel diada de Sant Jordi de 1996


Punt de llibre de l'exposició de Punts de Llibre elaborats per la vilanovina Rosa Altés en motiu de la Diada de Sant Jordi 1998



Any 1999 diseny de M. Inserser
Any2000 diseny de Rafael Subirachs
Any 2001 diseny de Joaquim Budesca

Any 2002 diseny de Núria Corretgé
Any 2003 diseny de Francesca Calaf
Any 2004 disseny de Miquel Lligades Pujades




Any 2005 diseny de Joan Goméz Any 2006 diseny de Gloria Fort en la commemoració del 125è aniversari de l'arribada del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú.
Any 2007 diseny de Francesca Calaf



Biblioteca Armand Cardona Torrandell
La Biblioteca Armand Cardona Torrandell, inaugurada l’11 d’abril de 2003, està situada en un edifici de nova construcció de 1.582m2. És un servei públic municipal obert a tota la població i que alhora ofereix un servei de proximitat als habitants de la zona de ponent de la ciutat. Està integrada en la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. La Biblioteca porta el nom del pintor Armand Cardona Torrandell (Barcelona, 1928 - Vilanova i la Geltrú, 1995), artista que va estar vinculat permanentment a Vilanova. Fou un dels grans pintors catalans de la segona meitat del segle XX i era coneguda la seva faceta de lector empedreït. Si la Biblioteca porta el seu nom és a causa de la seva passió per la lectura i de la importància que la literatura tingué en la seva obra.



Punts de llibre de les Fires d'Intercanvi de Punts de llibre

Punt de llibre de l' Exposció fotogràfica de Mar Rojas Raúl Torrent Associació Catalana del Poble Sahrauí

Punt de llibre Exposició commemoritiva de Mercè Rodoreda i Gurgui (1919-1983) en el 20è. aniversari de la seva mort, Organitza IES Dolors Mallafrè i Ros.

PUNTS DE LLIBRE DE LA DIADA DE SANT JORDI
Obras d'Armand Cardona Torrandell




Any 2003 Retrat imaginari
Any 2004 Fragment d'un quadre del Cicle de les Massacres (1970)
Any 2005 Plafó per a Gernika de Fernado Arrabal (1979)



Any 2006 25è aniversari de l'arribada del Ferrocarril a Vilanova
Any 2007 Gat màquina (1957)

Punt de llibre Puzle del 125è aniversari de l'arribada del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona diseny de Gloria Fort, desembre 2006.




aules-estudi Biblioteques Joan Oliva, Armand Cardona,
IES Joaquim Mir i IES Manuel de Cabanyes



GRUP DE BIBLIOTEQUES CATALANES ASSOCIADES A LA UNESCO.
UNESCOCAT






Biblioteca IES Joaquim Mir
Es la biblioteca del Institut Joaquim Mir i està format per enciclopèdies (moltes d'elles temàtiques), diccionaris, llibres de lectura com novel·les, teatre o poesia, entre d'altres, obres de referència de diferents temes (Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa, Ciències Experimentals, Història, Llengües, etc.). També hi podem trobar revistes i diaris que es van renovant mensualment, còmics i un extens arxiu de recerca.




















Biblioteca de l‘EUPV

La Biblioteca de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) és un centre actiu de recursos de suport a les necessitats d’aprenentatge, recerca i formació continuada de la comunitat universitària de la UPC i també dels ciutadans de la comarca del Garraf.


Punt de llibre dels 100 anys d'escola a Vilanova (1901-2001)

1 comentari:

SuEn ha dit...

per fi has renovat!!! a veure si en la proxima entrada no trigues tant, ni la fas tant llarga... jejee
vagi bé!
petonsss