Nova Sala Permanent
Si visites el Museu podràs trobar aquest punt de llibre. És un muntatge amb un disseny on es pot veure el detall de la cara d’Andròmeda de Rubens i el seu cos difuminat. En el revers del punt, sempre de color negre com tots els punts de les exposicions del Museu Balaguer, conté el títol Del Prado a Vilanova Nova Sala Permanent. L'estil del punt forma part de les col·leccions que ens tenen acostumats els organitzadors de les exposicions i els responsables del Museu.
El revers del punt de llibre
L'Arquebisbe Armanyà presenta L'Andròmeda a l'entrada del Museu
El 12 de juny es va inaugurar la sala PRADO al museu Víctor Balaguer, en la que s’exhibeixen les obres més rellevants del dipòsit històric del Museu del Prado. Unes 20 obres de pintors com El Greco, Goya, Murillo, José de Ribera Rubens, Brueghel o Van Dych.
Quin canvi tan gran que ha fet el Museu! Ara s'ha convertit amb un dels més importants de Catalunya, amb la gran quantitat d’obres exposades i les que tenen als magatzems.
De petit recordo aquelles sales tan fosques, que inclús donava por, amb aquells gerrers filipins i la mòmia Nesi. També hi trobaves el quadre de l’Anunciació del Greco, que n'era l’icona del Museu, un dia se'l van emportar a una exposició de Nova York i no va tornar mai més al Museu. Tot va passar després del robatori al museu l’any 1981 per l’Eric el Belga, que no se'l va arribar a emportar, i va servir d’excusa del Ministeri de Cultura per poder-lo penjar al Prado. A canvi es van donar a dipòsit els dos quadres del Greco que s’exposen.
Triptic
El Punt de Llibre dels amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
Bust en guix de Francesc Macià i Llussà de l'escultor Josep M. Subirachs.
Punt de llibre de l'acte de donació de l'artista al Museu Víctor Balaguer, gràcies a la gestió de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer (17 de juny de 2008). El mateix retrat, en bronze, està situat al Pati dels Tarongers de la Generalitat de Catalunya.
Diari de Vilanova, 20 de juny
Vilanova i la Geltrú compta des de l'any 1983 amb una obra de l'artista: el monument a Francesc Macià. Situat al final de la rambla de la Pau ha esdevingut un símbol per a la ciutat i per als vilanovins i vilanovines.
1 comentari:
a veure si posem alguna cosa de la festa major vilanovina! jejeje
petonssss
Publica un comentari a l'entrada