diumenge, 16 d’agost del 2015

26.- "GEGANTA GROSSA DE VILANOVA "...la més maca de totes les gegantes!!! Col·lecció de punts de llibre de Titelles Guinyol Didó"


Ha sortit els punt de llibre  núm. 26.-  La titella "GEGANTA GROSSA DE VILANOVA" de la Cercavila de la Festa Major, de la col·lecció de punts de llibre "Titelles Guinyol didó"



26.- Geganta grossa de Vilanova
 És la companya del Gegant de la Porra, ja us hem explicat com agrada al públic veure'ls ballar, tan grans que gairebé omplen l'escenari del nostre teatret de titelles.
La geganta de veritat és una de les més guapes de Catalunya, amb la seva mirada dolça i la delicadesa de la seva expressió. La gran alçada i l'elegància dels posats i dels vestits d'aquesta parella de gegants emociona tothom qui els veu. 

Quan el Ramon  fa ballar la geganta titella recorda els airosos giravolts que li feien fer l'Escardó, el seu fill, el Josep Maria Papiol "papi" i el Benito Vidal de la meva infantesa.  
És impressionant com ells i els seus successors els poden moure amb tanta lleugeresa pesant el que pesen, fent onejar els vestits amb aquells sons i cops de vent peculiars.

Si esteu interessats us podeu posar amb contacte amb Ramon Sánchez a:  info@titellesguinyoldido.com  tlfno. 938153889
http://www.titellesguinyoldido.com

Portants dels gegants anys 50/60
Josep Escardó, Vicens Àlvaro  "el sort", Benet Vidal, Josep  Maria Papiol "el papi" i
Francesc Bruna "Panxo"

2 comentaris:

irati ha dit...

La de Vilanova no sé si serà la més maca de Catalunya però la de Valls no es queda enrera !!!!
Una abraçada

Senyal de plana ha dit...

La de Valls també és molt maca!