dijous, 28 de gener del 2016

37.-"Masana" 38.- "Fantasma del Castell de la Geltrú" Col·lecció de punts de llibre de Titelles Guinyol Didó"

Han sortit els punts de llibre núm. 37 i 38.-  Les titelles "En Masana i El Fantasma del Castell de la Geltrú"  de la  col·lecció de punts de llibre "Titelles Guinyol didó".


37. Masana i 38. Fantasma del castell de la Geltrú
Us presentem el titella dedicat a un personatge molt estimat: el gran pintor Salvador Masana.  El Ramon Sánchez ha estat sempre un amic i gran admirador de la seva obra i el va conèixer de ben petit, quan el Masana vivia al Castell de la Geltrú.  Per això, quan va escriure el guió de la comèdia "El Fantasma del Castell de la Geltrú", l'any 94, el va fer protagonista de l'acció. 
Més endavant el Ramon va convertir la comèdia en un projecte més ambiciós, sortint una mica del clàssic estil Didó: va fer una representació on els titelles de guant es convertien en actors persones i el teatret en un decorat gran. Veureu una foto del Ramon amb el Masana i un "retrat" del fantasma que el gran artista va pintar expressament per a l'estrena al Círcol Catòlic l'any 2001.

També us mostrem el nostre titella fantasma, li vam pintar una cara simpàtica perquè no faci por als infants. Ja sabeu que els fantasmes no existeixen, si més no els de llençol blanc, perquè tots en coneixem algun que porta pantalons ...

Ramon Sánchez i Salvador Masana
31 de  gener de 2001
Si esteu interessats us podeu posar amb contacte en Ramon Sánchez a:  info@titellesguinyoldido.com  tlfno. 938153889


Salvador Masana i Mercadé (Vilanova i la Geltrú, 30de gener de1924 - 4 de desembre de 2009)
Pintor i mestre de pintors, geltrunenc  de cor, va néixer el 30 de gener de l’any 1924 al castell de la Geltrú, on el seu pare exercia de masover. La seva trajectòria artística va estar marcada per el mestratge de Joaquim Mir, al qual va conèixer de ben petit. Va treballar l’oli i l’aquarel·la, el gravat i la xilografia. Va pintar escenes de la festa local i el paisatge penedesenc. També la seva faceta de professor d’art, tasca que va exercir a l’Escola Industrial, també a les golfes del castell de la Geltrú, on el 1942 va establir el seu estudi, a l’Escola Pia i als Franciscans.
L’any 2005 va ser homenatjat amb una exposició retrospectiva al Museu Can Papiol i el mateix any va rebre la Medalla de la Ciutat.

2 comentaris:

irati ha dit...

Moltes gràcies per aquesta informació tant preuada.
Una abraçada
IRATI

Senyal de plana ha dit...

Moltes gràcies IRATI.
Una abraçada!
jaume