dimecres, 30 de desembre del 2020

Bruguera


Un punt de llibre de Penguin Random House Grupo Editorial ha on presenta una col·lecció de luxe per col·leccionistes de l'editorial Bruguera i a mi m'ha fet recordar aquells personatges de la Bruguera de quan llegia els seus tebeos i còmics.
Muchas gracias Justa por hacerme llegar el marcapáginas.

 Zipi i Zape son dos personatges de ficció de còmic bessons protagonistes d'una sèrie de còmic amb aquest nom, obra de Josep Escobar. Són pràcticament idèntics, només els distingeix el color dels cabells, Zipi té els cabells rossos i Zape morens. Aquests dos personatges protagonitzen històries d'entremaliadures a l'època franquista. Els seus noms provenen del mot zipizape, que en castellà significa 'daltabaix', 'gresca'.


Deliranta Rococó va ser una sèrie d'historietes creada per Martz Schmidt per a les revistes "Mortadelo" i "Súper Mortadelo" d'Editorial Bruguera en 1979.Va comptar amb guions de José Luis Ballestín, Jaume Ribera, Aurelio Soto o Montserrat Vives.







Gordito Relleno és un personatge de ficció de còmic de l'escola Bruguera creat per José Peñarroya Peñarroya (Forcall, 1910-Barcelona, 1975), es va publicar per primera vegada al número 31 de la revista Pulgarcito publicat el 30 de gener de 1948.







Los cuentos del tío Vázquez és una sèrie de còmic creada el 1968 per Vázquez per a la revista Din Dan de l'Editorial Bruguera, debutant al seu número 27 del mes d'agost.

La sèrie va començar com una narració de contes narrats pel propi Vázquez als seus creditors per evitar pagar-los, però va canviar a partir del nº147 (1970).

Com acostumava a passar amb Vázquez, al no lliurar puntualment les seves historietes algunes de les pàgines d'aquesta sèrie van ser escrites i dibuixades per altres autors que treballaven a l'estudi de l'Editorial Bruguera.

Després de la cancel·lació de "Din Dan", la sèrie va aparèixer a altres revistes de la casa, com "Sacarino" (1975) i "Super Carpanta" (1977-1981), "Super Mortadelo" (1972-1986) i "Bruguelandia" (1981-1983).

Algunes de les historietes van ser recopilades en el número 25 de la col·lecció Olé el 1971. En 2010, i aprofitant l'estrena de la pel·lícula El gran Vázquez, Edicions B va tornar a reeditar-ho.


La família Ulisses és el nom d'una sèrie de còmic d'humor, dibuixat per Benejam (1890-1975) i aparegut a la revista TBO des del 1945. Aquesta sèrie és la més recordada de l'autor, a les historietes hi retrata una societat de post-guerra civil espanyola on la classe mitjana baixa fa esforços per convertir-se en mitjana alta.



Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio és una sèrie de còmics creada per Francisco Ibáñez el 1966, sent la seua primera aparició en el número 269 de la revista Tío vivo.

Els personatges principals són el duet que dóna títol a la sèrie, Pepe Gotera i Otilio, que formen una particular empresa de reparacions.

Pepe Gotera és el cap, el capatàs, en resum, el qui mira i mana sense tacar-se les mans. .

Otilio és el treballador, encara que pensa més en l'hora del entrepà que en posar-se a treballar. 


Sir Tim O'Theo és un personatge de ficció i una sèrie de còmics creada per Joan Rafart i Roldán més conegut com a Raf. Va aparèixer per primera vegada com a secundari, juntament amb el seu majordom Patson, a una historieta de Campeonio a la revista Gran Pulgarcito. El director de la revista Jordi Bayona i Url li va proposar convertir-los en protagonistes de les seves pròpies historietes.





Mortadel·lo i Filemó és el còmic més popular del seu creador, Francisco Ibáñez Talavera, publicat per primera vegada el 20 de gener de 1958 al numero 1.394 de la revista Pulgarcito, i els personatges de ficció Mortadel·lo i Filemó en són els protagonistes. El còmic d'humor conta les peripècies d'aquests dos agents de l'organització secreta TIA

Mortadel·lo és un agent alt i prim, i és completament calb "gràcies" a un invent del professor Bacteri per fer créixer el cuir cabellut. Té un nas allargat i duu ulleres i un vestit negre. Es comenta que la característica que l'ha portat a la fama és que sempre s'està emprovant disfresses, amb les quals pot transformar-se, per a sorpresa de tothom.

Filemó Pi és més baix que en Mortadel·lo, i és el seu cap. Té dos pèls al cap, i duu una camisa blanca i uns pantalons vermells, encara que en els primers anys de la seva publicació duia una gran pipa a la boca i un abillament similar al de Sherlock Holmes. És qui se sol endur les garrotades quan alguna cosa surt malament.

Els seus àlbums han aconseguit vendre més de 150 milions de còpies.

                                                Bibliografia de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.

diumenge, 27 de desembre del 2020

Felicitacions de Punts de llibre, Nadales i calendaris.

Punt de llibre felicitació de la Penya Filatèlica

Retaule de les gents (1958) d'Armand Cardona i Torrandell.  


 Punt de llibre aquarel·la 
  de Pedro Jimenez.

Punt de llibre de Paco Pérez Marcapaginasporuntubo
Punt de llibre felicitació de Paco Pérez
marcapaginasporuntubo

Punt de llibre de Nadal

felicitació d'Alfred i Dolors 

Punt de llibre de Olegario-Barbacil (M.O)

Nadala de Maria Victoria i Emili
Dibuix de Maria Victoria Canyelles (1966)

Nadala de Familiars

                                                                          Nadala  d'amistats

Nadala de Familiars

Nadala de Conte va! Va de contes (disseny Jaume Sendra)

Nadala de La Carpeta Moderna (disseny Jaume Sendra)

Calendari 2021 Festes de Vilanova i la Geltrú (Editorial Efadós)
Portada de Les Comparses any 1977 del fons Sendra-Garcia

El Calendari 2021 de VNG dibuixos de Xavier Escofet 
Part del Benefici per la Fira Conte va! Va de contes

dimarts, 22 de desembre del 2020

Us desitjo un Bon Nadal i un millor Any 2021!...Cuideu-vos molt!


Feliz Navidad y un mejor Año 2021!

Eguberri on eta 2021 urte berri hobea!

Bo Nadal e mellor ano novo 2021!

Merry Christmas and a better New Year 2021!



dilluns, 21 de desembre del 2020

Pequeñas brujas: El misterio del hechicero

      

Titol: Pequeñas brujas: El misterio del hechicero

Autor: Joris Chamblain

Il·lustración: Lucile Thibaudier

Editado por: Penguim Random House Grupo Editorial


Hojaluna es un pueblecito en el que todos los habitantes hacen magia. Cuando los trucos y los hechizos son parte de la vida cotidiana, todo es posible.


Tres pequeñas brujas comienzan a ser víctimas de hechizos malignos e inmediatamente todo el mundo señala a Armonía como principal sospechosa. ¡Pero ella es inocente! Ahora tendrá que demostrarlo e investigar para descubrir quién es el misterioso hechicero que les está haciendo la vida imposible…


divendres, 18 de desembre del 2020

M'agrada tenir 6 anys i fer un món millor

M'agrada tenir 6 anys i fer un món millor, text: Vivim del Cuentu, il·lustracions: Òscar Julve, editat per BAULA.

Un conte per als que ja tenen o faran 6 anys, una edat fantàstica per jugar, per aprendre i per estimar les persones i el món que ens envolta.


dimecres, 16 de desembre del 2020

Estimada Baix a Mar

Estimada Baix a mar (de) Vilanova i la Geltrú, textos i il·lustracions de Núria Parés, edita El Cep i la Nansa edicions i edita.cat.


Més de 60 espais, llocs, i ambients del Baix a Mar (barri de barris de Vilanova i la Geltrú) vistos, dibuixats i comentats per Núria Parés Fernández. Guia personal i entusiàstica des de la pràctica del que es coneix com a Urban sketching o dibuix urbà. El llibre és una connexió directa amb la cultura marinera, la història, la bellesa, la seducció, la senzillesa, la dignitat, l’amplitud, l’infinit. És l’espai que projecta la nostra mirada enllà i també és espai de trobada, de cadires al carrer, de xarxes, de sargidores, de pescadors, d’arbres centenaris, d’arquitectura popular, de mar, de platja, d’art, de persones compromeses, de memòria...

 

La Farola
Façana Marítima i Club Nàutic

dijous, 10 de desembre del 2020

Tu no entens res… però jo tampoc!

Tu no entens res… però jo tampoc! de Marta Carreras Rovirola, 

edita El Cep i la Nansa edicions


Tu no entens res…, però jo tampoc! és un àlbum il·lustrat que ens ajuda a entendre els sentiments i les emocions que se succeeixen i se superposen quan afrontes l’autisme (en concret, la síndrome d’Asperger). L’amor pels animals i la necessitat de poder respondre la pregunta «què tal?», feta per persones que no entenien res o ben poca cosa, van ser les circumstàncies que han portat l’autora a fer aquest àlbum il·lustrat. Són retrats del seu fill i autoretrats de l’autora que representen d’una manera acurada i preciosa les diferents etapes del dol que han viscut tots dos: la negació, la tristesa, la ràbia, l’aïllament, l’acceptació i el benestar...

dilluns, 7 de desembre del 2020

Cosas que cambian y que a veces nos asustan

Cosas que cambian y que a veces nos asustan, autora: Sonia Sanabria, ilustrador: Robert Garcia de la editorial: Carambuco ediciones.

Algo muy importante va a cambiar en la vida de Aleix, Ana, Lucas, Ian y María. Una separación, un hermano nuevo… Desde que se han enterado, no saben qué les pasa, pero se encuentran raros y su comportamiento ha cambiado. ¿Todos actuarán igual? Lo que es seguro es que todos tienen algo en común: tienen miedo.

Un cuento que nos ayudará a aceptar el miedo como parte natural en los procesos de cambio...

dissabte, 5 de desembre del 2020

La Extraordinaria Familia Appenzell

Punt de llibre


Punt de llibre
Vuelven Sébastien Perez y Benjamin Lacombe con este precioso álbum ilustrado sobre un linaje muy singular de Edelvives editorial.

Victoria Appenzell, de 12 años, es la descendiente de un linaje muy peculiar. A través de su álbum de fotos, nos relata la historia de su familia, que comienza con su abuela Eugenia, la primera a la que la sociedad calificó como «monstruo» cuando durante la adolescencia le crecieron cuernos en la frente.

A partir de entonces, todos los miembros de la familia nacerán con algún rasgo extraordinario. Los Appenzell sufrirán el rechazo de la sociedad que los rodea, la debacle de la crisis económica de principios del siglo XX, así como la persecución de los nazis durante la Segunda Guerra Mundial...


El magnífico pincel de Benjamin Lacombe ofrece un brillo especial a esta singular narración.


divendres, 4 de desembre del 2020

Bubisher. En busca de la esperanza




Bubisher. En busca de la esperanza
Autores: Ángela Cáceres, ilustrado por Carlos Peña, editado por Carambuco ediciones

La pequeña Smara adora las historias y espera con los nervios a flor de piel que cada noche la abuela Lehlu comparta una nueva con ella y sus tres hermanos.


La leyenda del Bubisher, el pájaro de la suerte, cambiará su vida para siempre. Al saber que existe la posibilidad de terminar con el hambre de los campamentos saharauis, Smara decide adentrarse en el desierto, con el corazón lleno de esperanza, para buscar al Bubisher y, con él, una solución para ayudar a su pueblo...


 

dimecres, 2 de desembre del 2020

Ralet, ralet


Ralet, ralet de Roser Rovira, il·lustracions de Holly Reiter
editat per El Cep i la Nansa Edicions  

Quan la Maria era petita, li encantava caminar pel jardí agafada de la mà de la iaia, que li feia olorar les roses, anant en compte de no punxar-se amb les espines, i d’observar a les marietes, mentre juntes els hi cantaven una cançó. El més divertit, però, era quan la iaia li feia ralet ralet al palmell de la ma...