dijous, 18 d’agost del 2022

Aigua-ros Festa Major 2022!

Per fi i al cap de dos anys que per culpa de la pandèmia es va haver de deixar de fer, enguany per la Festa Major s`ha tornat ha editar el punt de llibre Aigua-ros Festa major 2022 editat per els Ministres de la Vila-Nova, antics pabordes i simpatitzants. Un punt de llibre molt elegant compost de tres punts i el del mig perfumat amb aigua de roses...quina oloreta més bona!. Enguany l'almorratxa del punt: Catalunya. Segle XVIII Museu de Granollers. Antigament, tant a La Geltrú com a Vilanova i arreu del país, l'aigua-ros o aigua de roses s'espargia amb les almorratxes o aigua-rossers per perfumar, en senyal d'agraïment, els qui sostenien la festa.            

3 comentaris:

irati ha dit...

Quins bons records em porta l'almorratxa! Aquí passaven el 15 d'agost casa per casa dues noies, una portava l'almorratxa i l'altra una safata amb una imatge de la Mare de Dèu per qui volguès deixar els donatius.
Unes gotetes d'aigua de colònia al cap i semblava que ja estaves beneïda per tot l'any.
Llàstima que s'hagi perdut!.
Una abraçada.
IRATI

irati ha dit...

Aaah, els punts molt macos i si sòn amb olor millor que millor!

Senyal de plana ha dit...

Irati a Vilanova el cinc d'agost la Festa Major quan entren a l'ajuntament els pabordes (organitzadors de la festa) a la sortida d'ofici encara es fa, amb almorratxes amb aigua de roses es ruixa els pabordes. És un acte amb sorpresa ja que poca gent ho sap.
Llàstima que es vagi perdent a molts llocs.
Una abraçada!
Jaume